Edelsteenindustrie toont kleur op Intergem

Geïnteresseerde bezoekers op de Intergem. Foto H.Piel

Door de corona is de balans van de 36ste Intergem van 2 tot 5 oktober gemengd. Veel deelnemers rapporteerden goede verkopen, anderen rapporteerden trage zaken. Voor alle betrokkenen was het belangrijk om zich in moeilijke tijden te presenteren en de fine fleur van de branche te laten zien. “Door de pandemie is Intergem dit jaar moeilijk te vergelijken met de kosten in normale jaren”, zegt Exhibition Director Kai-Uwe Hille. “Maar over het algemeen kunnen we, gezien de algemene situatie, tevreden zijn met het resultaat. Er waren beduidend minder bezoekers dan in 2019, maar degenen die wel arriveerden, hadden specifieke koopintenties. Bovenal was er veel vraag naar losse stenen van hoge kwaliteit. ” Het verkopen van enkele losse stenen is dan soms voldoende om deelname aan de beurs om uit de kosten te komen. Heike Faller van Karl Faller bevestigt dit: “Onze klanten kwamen, we hadden intensieve discussies en we hadden hele goede deals. Eigenlijk was het een bijna normale beurs, want net als in voorgaande jaren was onze deelname het waard. ”

Ook Nicole Ripp van Groh + Ripp zegt:“ Met het oog op de tweede coronagolf kwamen we met hele lage verwachtingen naar de beurs van dit jaar. Maar we waren aangenaam verrast en verkochten erg goed. We hadden zelfs een klant uit Australië die bijzonder mooie Paraiba’s kocht. ” En Werner-Fürstenberg-Franzmann van Herbert Fürstenberg, die vooraf ook erg sceptisch was, was positief verrast:“ De bezoekers waren erg blij om weer een beurshoogtepunt te zien hebben.” Voor veel goudsmeden en juweliers is Intergem onmisbaar als bron voor edelstenen in alle prijsklassen en variëteiten, zeker omdat er al een half jaar geen beurzen meer zijn, er nauwelijks is gereisd en de magazijnen leeg staan. De gasten kwamen niet alleen uit heel Duitsland, maar ook uit het buitenland, waaronder Italië, Colombia, Griekenland, Finland en Australië, ondanks de reisbeperkingen. “Veel van de bezoekers waren voor het eerst op Intergem”, zegt Kai-Uwe Hille. Voor sommige exposanten uit het sieradensegment was het vooral belangrijk om zich hier te presenteren. “Het was natuurlijk een heel rustige beurs, we hadden niets anders verwacht”, zegt Roman Ruppenthal van A. Ruppenthal. “Maar voor ons is een aanwezigheid in de etalage van de branche een verplichting en een toewijding aan de locatie. Hopelijk ziet de situatie er volgend jaar weer anders uit. ” Het uitgekiende hygiëneconcept met toegangssluis, desinfectie van de lucht en brede gangen heeft ertoe bijgedragen dat alle deelnemers zich absoluut veilig konden voelen en ontspannen hun gang konden gaan. “Het hygiëneconcept dat door Kai-Uwe Hille en zijn team is ontwikkeld en geïmplementeerd, was voorbeeldig”, prees Dr. Konrad Henn, voorzitter van de vakbeursvereniging, en vervolgt met: “Het was absoluut juist en belangrijk om dit jaar de Intergem te houden. We wilden een voorbeeld stellen voor de toekomst van de beurs. Het is ons gelukt. ” Bron: www.intergem.de

Steentjes kijken, altijd leuk, zeker op de Intergem. Foto; H.Piel

Binnenlands nieuws

NLC

De NLC beurs in den Haag gepland voor 31 oktober – 1 november gaat niet door.

De Geo Beurs in Oss gepland op 8 november gaat niet door.
ook diverse andere mineralen en fossielen beurzen hebben moeten toegeven aan Corona. 
Voor meer info kijk op: http://www.mineralenbeurzen.nl/index.php/beurzen

Beurs in Broodfabriek Rijswijk

De Broodfabriek in Rijswijk kondigt weer een “internationale mineralenbeurs “aan op 
12 en 13 december 2020.
voor meer informatie kijk op www.de-broodfabriek.nl.

Geo Kring Den Bosch

De Geo Kring Den Bosch heeft haar beurs verschoven naar
Zondag 10 januari 2021 (10.00-16.30 uur)
 Dan organiseert Stichting Geologische Kring Den Bosch alweer voor de 46e keer haar mineralen- en fossielenbeurs met het thema ‘Beleef Geologie’. 
Meer info: https://www.geokring.nl/informatie/mineralen-en-fossielenbeurs-geokring 

Gemma

Gemma, vereniging voor edelsteenkunde
communiceerde dat vanwege corona het voorlopig niet mogelijk is de bijeenkomsten op de gebruikelijke locatie op de Vrije Universiteit van Amsterdam door te laten gaan.
Helaas  moeten nu ook de bijeenkomsten op de nieuwe locatie in het Noorddam Centrum worden afgelast.
meer info op: https://vereniginggemma.nl

GGN

Gemmologisch Gilde Nederland  (GGN)heeft zich na de AVL in februari  2020 helemaal niet meer gewaagd aan fysieke bijeenkomsten. Zij beperken zich tot ZOOM als alternatief voor een lezing.