Minerant 2018

De 43ste Minerant, een beurs voor mineralen, edelstenen, fossielen en schelpen, wordt op 5 en 6 mei gehouden in Antwerp Expo, Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen, zaal 3. De beurs is open van 10.00 tot 18.00 uur. De organiserende vereniging MKA, Mineralogische Kring Antwerpen, bestaat dit jaar 55 jaar.
Er zijn tal van activiteiten. Zo kan men zelf goud pannen, is er de tentoonstelling “Mineralen uit de Deccan Traps, Indië”, is er een opstelling met fluorescentie, mineralen die onder UV licht kleurrijk oplicht tot een waar spektakel in het donker.
Natuurlijk wordt er ook gedetermineerd. Mineralen en edelstenen worden met microscoop, spectroscoop en andere gereedschappen bekeken om te bepalen wat het voor (edel)steen is.
Vijf keer per dag is er een aanwezigheidslottrekking om 12, 14, 15, 16, 17 u, Megaprijzen om 14 en 16u.

Voor beginnende verzamelaars zijn er gratis mineralen.

Entree: € 4,00, tot 12 jaar gratis

De beurs wordt georganiseerd door de Mineralogische Kring Antwerpen vzw

Info via internet: www.minerant.org/MKA/minerant.html.

Het secretariaat is gevestigd aan de P. Van den Bemdenlaan 107, 2650 Edegem, tel 03 440 89 87, email: secretariaat@minerant.org

Zelf mineralen vinden is tof (daarvoor organiseert MKA “kaptochten”).  Maar wat heeft men gevonden ? Van de ruim 4000 mineralen die in de natuur voorkomen, zijn er maar een 250 die op het zicht te determineren zijn. Voor de andere heeft MKA een heel gamma toestellen ter beschikking: van loupes en microscopen tot meer gesofisticeerde polarisatie- en edelsteenmicroscopen, spectrometers, … Het gebruik van deze toestellen wordt doorlopend gedemonstreerd én toegepast om úw onbekende mineralen en edelstenen te determineren. Breng ze mee naar Minerant en krijg alle informatie aan de stand van de werkgroepen determinatie en edelsteenkunde !

Zelf goud vinden ? Het kan ook in België maar zeker tijdens MINERANT. Goudpannen en de nodige hulp zijn beschikbaar zodat u zeker de goudkorrels vindt ! Lees alles over goud in www.mineralogie.be/GN-archief/GN2006-05.pdf